AKUPRESURA

Informacije

Akupresura je poznata kao “akupunktura bez igala”. Akupresura je oblik terapije koji uključuje pritisak prstima koji se primjenjuje na biološki aktivne točke tijela. Ukorijenjena u tradicionalnoj istočnoj medicini, ova područja nazivaju se “meridijani” (ili kanali) ljudskog tijela, kroz koje teče energija povezujući naše organe s drugim dijelovima tijela. Osim što potiče protok energije, akupresura poboljšava rad limfnog, hormonalnog i imunološkog sustava.

Zahvaljujući svojim dobrobitima, ova terapijska metoda već se tisućljećima uspješno primjenjuje u ublažavanju različitih tegoba, od kronične glavobolje, PMS-a, mučnine pa sve do nesanice.

Akupresurne točke su od značaja jer se smatra da kada su tokovi energije (također poznati kao “qi” “chi”) u našem tijelu blokirani, to može uzrokovati neravnoteže i fizičke bolesti. Meridijani počinju od vrhova prstiju, povezuju se s mozgom i s organom koji je povezan s određenom linijom meridijana. Pritiskom na točke mogu se ukloniti energetske blokade, a tijelo pritom prima signale za uključivanje vlastitih mehanizama samoregulacije i izlječenja.

Osim toga, poboljšava cirkulaciju krvi prema problematičnom području, što potiče oslobađanje endorfina i smanjuje bol.

METODA

Akupresuru često provode terapeuti pritiskom vrhova prstiju ili nekim tupim predmetima poput štapića ili u našem slučaju medicinskim uređajima kao što su Nuga Best masažer N6, N4 i E5. U tretmanima akupresure primjenjuju se različite tehnike koje uključuju pritiskanje, nježno istezanje, kotrljanje, trljanje i gnječenje – to omogućuje da se tehniku akupresure koristi i bez prethodnog iskustva. Razine pritiska koje se koriste variraju, a većina počinje s laganim pritiskom i postupno postaje sve dublje.

UPOTREBA UZ NUGA BEST OPREMU

U Nuga Bestu, svi naši proizvodi provode upravo akupresuru. Počevši od turmanijevih diskova na različitim uređajima (prostirke, pojas, prsluk i sl.) koji zbog laganog izbočenja diskova turmanija rade nježnu akupresuru, do unutarnjih turmanijevih valjaka u našim masažnim krevetima N4 i N6 koji su programirani da putuju i ciljano snažnije stimuliraju akupresurne točke duž kralježnice uz dodatnu pomoć duboke toplinske terapije i infracrvenih zraka.

Najintenzivniji oblik akupresure provodimo uz pomoć refleksoterapijskog masažera za stopala – E5. Stopala su najmanje područje s najviše točaka i stoga im posvećujemo mnogo pažnje kako bismo postigli odlične i dugotrajne rezultate.