DUGOVALNE INFRACRVENE ZRAKE​

Informacije

Dugovalne infracrvene zrake u svom najjednostavnijem izrazu su valne duljine svjetlosti koje se nalaze ispod elektromagnetskog spektra vidljive svjetlosti. Da ne bude zabune s ultraljubičastim među ostalim oblicima infracrvenog zračenja, dugovalne infracrvene zrake (far infra red – FIR) su najsigurniji oblik energije koji dolazi od sunca.

Također se računa da je otprilike 50% energije koju generira ljudsko tijelo u obliku dugovalnih infracrvenih zraka. Iako je svjetlost nevidljiva ljudskom oku, FIR se doživljava kao nježno toplinsko zračenje koje može prodrijeti 3 – 7 cm ispod kože. Kada se naša tijela zagrijavaju tim zrakama, razina aktivnosti naših atoma se povećava, dajući im sposobnost da mijenjaju osnovne biološke funkcije tijela.

PREDNOSTI IC ZRAKA

FIR terapija nudi široku lepezu terapeutskih dobrobiti za različita zdravstvena stanja. dokazali su njegovu pomoć u poboljšanju cirkulacije krvi u koži, reguliranju sna, ublažavanju boli, zaštiti od oksidativnog stresa i ublažavanju upala.

Kardiovaskularno zdravlje

FIR su istaknute za poboljšanje kardiovaskularnog zdravlja povećanjem proizvodnje dušikovog oksida, koji je vitalna signalna molekula važna za zdravlje krvnih žila. Dušikov oksid pomaže opustiti arterije i spriječiti zgrušavanje krvi u žilama. Osim toga, također se bori protiv slobodnih radikala u krvotoku, sprječava oksidativni stres i regulira krvni tlak.

Bol i upala

Oštećene stanice koje uzrokuju bol imaju negativan električni naboj. Dugovalno infracrveno zračenje vrlo brzo preokreće električni polaritet zahvaćenih stanica, što rezultira osjetnim smanjenjem boli. FIR ordinacije mogu koristiti funkcionalan i siguran lijek za smanjenje boli i upale. Duboko prodiranje infracrvenih zraka kroz slojeve kože te do mišića i kostiju poboljšava cirkulaciju koja podržava povećanu razinu kisika i hranjivih tvari u ozlijeđenim tkivima, pospješujući zacjeljivanje. 

Ozljede mišića

Infracrvena terapija poboljšava funkcionalnost stanica, posebno u pokretanju rasta i obnavljanju novih mišićnih stanica i tkiva. U slučajevima mišićnih ozljeda, FIR može pomoći da se ubrza proces oporavka.

Detoksikacija

Detoksikacija našeg tijela je važna jer pomaže u jačanju imunološkog sustava. Nadalje, detoksikacija podržava pravilno funkcioniranje biokemijskih procesa, poput poboljšanja probave hrane. Kako FIR povećava središnju temperaturu tijela, pokreće detoksikaciju na staničnoj razini.

UPOTREBA U NAŠIM SALONIMA

U današnjoj stvarnosti povećanih razina stresa, doživljavamo povećanje toksičnosti koja se nakuplja u našim tijelima, što otežava naše prirodne sposobnosti iscjeljivanja, ne uspijevajući ih popraviti ili detoksicirati.

Terapija dugovalnim infracrvenim zrakama brzo dobiva na popularnosti kao sredstvo prirodne zdravstvene zaštite. Trenutačno primjenu takve terapije preporučuje sve veći broj liječnika i zdravstvenih radnika diljem svijeta u sektorima medicine, stomatologije, veterine pa čak i za pomoć u liječenju autoimunih bolesti.

U Nuga Bestu, FIR terapija je ključna komponenta svih naših medicinskih uređaja koji su izrađeni od našeg patentiranog materijala – Turmanija / Turmanijeve keramike. 

Dugovalne infracrvene zrake emitiraju se iz turmanija i nježno aktiviraju tijelo iznutra. Kada se naša tjelesna tkiva susretnu s infracrvenim valovima, aktivacija se pojačava čime i temperatura u našim dubljim mišićnim i kožnim slojevima raste brže. To uzrokuje porast središnje tjelesne temperature, ojačavajući imunološki odgovor, šireći krvne žile i istovremeno povećavajući puls.

Povećana cirkulacija krvi i oksigenacija tkiva pomažu u uklanjanju otpada iz metabolizma. Učinci uklanjanja otpada putem FIR-a znatno su bolji od tradicionalne primjene lijekova, izbjegavaju se nuspojave i ublažavaju simptomi. Terapiju dugovalnim infracrvenim zrakama omogućuju svi proizvodi iz Nuga Best-a