NEGATIVNI ION

Informacije

Magnetsko polje ljudskog tijela sastoji se od pozitivnih i negativnih iona. Ioni su atomi ili molekule koji su dobili ili izgubili elektron – kada ion dobije elektron, on postaje negativan ion. 

Negativni ioni, također poznati kao anioni, nalaze se u zraku. Kada se udahnu negativni ioni, oni proizvode biokemijsku reakciju koja povećava razinu serotonina u tijelu. Seratonin kao temeljni neurotransmiter u svim živim bićima čini da se osjećate dobro, podižući razinu energije i vitalnost.

PREDNOSTI

Negativni ioni su nevidljive molekule bez mirisa, okusa i koje udišemo u izobilju u prirodnim okruženjima kao što su oceani, planine i vodopadi. Djelovanje negativnih iona povećava razinu serotonina u krvi što rezultira ublažavanjem stresa i depresije. Zbog evoluiranog okruženja pogoršanog zagađenja i povećane izloženosti električnoj opremi poput računala i mobilnih telefona koji negativno utječu na naše magnetsko polje, izloženi smo većoj izloženosti pozitivnim ionima, također poznatim kao “slobodni radikali”. 

Slobodni radikali stvaraju električnu neravnotežu u našim tijelima i vrlo su reaktivni – kradu elektrone zdravim stanicama kako bi neutralizirali njihove stanice koje oštećuju naboj. Ovaj učinak doživljavamo kroz iscrpljenu energiju, osjećaj umora i letargije te sve veću razinu nesanice i depresije. 

UPOTREBA U NAŠIM SALONIMA

Kako biste saznali više o tome kako se koriste negativni ioni, pogledajte odjeljak Turmanij.