Stres i nova rješenja za zdravlje i blagostanje

Stres-Nuga Best

Kako su stres i nova rješenja za zdravlje povezana tema? U suvremenom svijetu stres često igra glavnu ulogu na pozornici svakodnevnog života. Čini se da je sveprisutan – gotovo neizbježan faktor koji opterećuje naše zdravlje i blagostanje, često označavan kao glavni uzrok brojnih bolesti. Bilo da je riječ o psihičkim bolestima, neočekivanim krvožilnim bolestima u mladosti (visoki tlak, srčani ili moždani udar), autoimunim stanjima (Hashimoto, multipla skleroza, psorijaza), ili reumatološkim i upalnim poremećajima (reumatoidni artritis), stres se stalno pojavljuje kao zajednički nazivnik.

Zašto je to tako? Možda se odgovor krije u našim vlastitim očekivanjima, koja su, često postavljena izvan nas samih. Od stalne želje i težnje za više, brže i bolje –  novac, posao, auto, kuća, putovanja, drugi ljudi… često se zanemaruje sebesad i ovdje. Time dugoročno gazimo ono što bi trebali čuvati najviše – svoje zdravlje. No, postavlja se pitanje – je li moguće ovladati stresom?  Sigurna sam da ste već isprobali bezbroj načina kako biste se oslobodili njegova zagrljaja. No unatoč svim tehnikama, stres kao da je uvijek nekoliko koraka ispred nas.

Trebamo li se zapravo boriti protiv stresa?

Možda samo trebamo naučiti prihvatiti stres i upravljati njime na zdraviji način? Umjesto stalnog bježanja, možda ključ leži u učenju i dosljednosti kako postojati sa stresom. Koristeći ga kao alat za rast i razvoj, umjesto da nam bude teret koji nas sputava. To može biti naš najveći izazov i najvažnija životna lekcija u ovom stoljeću.

Prihvatiti znači razumjeti

Prihvaćanje stresa ne znači samo naučiti živjeti s njim, već razumjeti složene mehanizme kako on djeluje na naše tijelo i um. Stres je nekada bio ključan za preživljavanje – njegov odgovor “bori se ili bježi” pumpao bi krv u mišiće, osiguravajući da su naši preci spremni za brzi bijeg ili borbu kada se suočavaju s neprijateljem. Ipak, u modernom društvu, rijetko je razlog stresa fizički bijeg ili borba. Problem nastaje kada ovaj primitivni odgovor postane kroničan. Što sve češće uočavam u svom radu. Današnji stresori su više psihički – očekivanja od sebe, informacijsko zagađenje, rokovi na poslu, prometne gužve, obiteljski pritisak. Tijelo ih tumači jednako kao prastare prijetnje čime je prečesto u stanju pripravnosti. Fiziološki odgovor u tim trenucima je stiskanje krvnih žila, krv se preusmjerava od vitalnih organa prema mišićima, mišići su preopterećeni i napeti, imunološki i probavni sustav trpe, što dugoročno vodi do bolesti.

Shvaćajući kako djeluje, učimo postojati prihvaćajući stres kao dio nas, istovremeno mu ne dopuštajući da upravlja našim zdravljem.

Stres i najbolja rješenja za neutralizaciju

Kada pričamo o neutralizaciji fizioloških učinaka kroničnog stresa na organizam, najvažnije su rutine. Rutine u svakodnevnim aktivnostima omogućuju našem tijelu potrebu za predvidljivošću i sigurnošću.

Opuštanje

Pronađite vrijeme u danu kada ćete provoditi duboko disanje, masažu, meditaciju, vrijeme za sebe, opuštanje. Sve što pomaže opustiti mišiću napetost i smanjiti onu fiziološku, korisno je i efektivno rješenje.

Tjelesna aktivnost

Redovita aktivacija tijela, šetnja, aktivacija refleksnih točaka na šakama i stopalima (bosim hodanjem po neravnim terenima, samo-masažom, valjanjem i stiskanjem po pikavim lopticama, masažerima za stopala i sl.), istezanje kralježnice. Sve od navedenog je dokazano efikasno u neutralizaciji stresa i poboljšanju raspoloženja. Preusmjeravajući cirkulaciju i energiju u periferne dijelove, pomažete tijelu da se vrati u ravnotežu.

Kvalitetan san

Nedostatak sna može pojačati osjetljivost na stres, stoga je važno uspostaviti rutinu koja promiče zdrave navike spavanja. Neke od njih uključuju: fizički se umoriti kroz dan, opustiti tijelo toplom turmanijevom keramikom, omogučiti tijelu fiziološki položaj za odmor i obnovu (spavanje na leđima, jastuk koji podržava krivinu vratne kralježnice i dovodi glavu u neutralan položaj), zamračiti sobu (roletama, micanjem TV-a, maskom za oči), spavati u toplom krevetu, ali u hladnijoj prostoriji.

Kvalitetna prehrana

Uravnotežena prehrana podržava fiziološke procese tijela, zadovoljava potrebu za nutrijentima koji su važni za zdravlje organizma i podržava otpornost prema stresu.

Socijalna podrška

Druženje i dijeljenje briga s obitelji, zajednicom ili profesionalcem može pomoći u oslobađanju od emocionalnog tereta. Može pomoći potaknuti ispuštanje hormona ugode (npr. endorfina, serotonina, oksitocina, dopamina) i razviti drugačiji pogled na situacije.

Edukacija

Učenje o tijelu, zdravlju i samopomoći omogućuje razumjeti sebe i prepoznati probleme. Razvijanje znanja i vještina u neutralizaciji stresa pomaže lakše donositi svjesne odluke i snaći se u novim izazovima u budućnosti.

Kako turmanijeva keramika postaje novo rješenje stresa

Turmanijeva keramika postaje sve popularniji izbor među onima koji traže prirodne načine za ublažavanje stresa i poboljšanje općeg zdravstvenog stanja. Kada se zagrije, turmanijeva keramika pojačava emisiju negativnih iona i infracrvenog zračenja. Negativni ioni mogu pomoći u neutraliziranju slobodnih radikala, poboljšanju cirkulacije i poticanju detoksikacije tijela. Dalje, infracrveno zračenje može prodrijeti duboko u tkiva, što može dovesti do opuštanja skeletnih ali i glatkih mišića. Dovodi do analgetskog i protuupalnog efekta te poboljšanja cirkulacije. Obzirom da se stres manifestira grčenjem mišića i stiskanjem krvnih žila što može smanjiti protok krvi i dovesti do akumulacije toksina, opuštajuća svojstva turmanijeve keramike nude suprotan učinak. Opuštanjem muskulature i glatkih mišića, smanjivanjem napetosti i promicanjem bolje cirkulacije, turmanijeva keramika pomaže u neutralizaciji tjelesnog odgovora na stres.

Mnogi korisnici izvještavaju o poboljšanjima u opuštanju i smanjenju stresa prilikom korištenja turmanijeve keramike. Time postaje zanimljivom opcijom u suvremenom pristupu upravljanja stresom.

Stres i nova rješenja za zdravlje – Spavajte, masirajte se i opuštajte

Najučinkovitija kombinacija neutralizacije stresa u Nuga Bestu je korištenje turmanijeve keramike u sinergiji. Spavajte, masirajte se i opuštajte! Prostirka za spavanje i kućnu infracrvenu saunu uz izvođenje tople masaže na masažnom krevetu N6 zaista pružaju višestruke pozitivne učinke na organizam. Neki od njih su: dubinsko opuštanje tkiva, smanjenje upalnih procesa, poboljšanje regeneracije, vraćanje fleksibilnosti, ublažavanje bolova, poboljšanje sna povećanje energije. Važno je prihvatiti činjenicu da je nemoguće riješiti se stresa, no moguće je neutralizirati njegovo nepovoljno djelovanje na organizam. Dugotrajne rezultate dobivate kada se posvetite procesima koje možete jednostavno uvesti u rutinu svakodnevnog života.

Stres i nova rješenja za zdravlje

Korištenje turmanijeve keramike kod kuće, svakodnevno, pruža ugodan, jednostavan i praktičan način za kontinuirano upravljanje stresom i poboljšanje zdravlja. Kad se koristi kako je namijenjeno, s aktivnostima poput masaže ili dok spavate, turmanijeva keramika može pružiti trajno terapeutsko djelovanje i olakšanje. Time postaje privlačna opcija za one koji traže prirodne načine kako upravljati stresom i poboljšati cjelokupno zdravlje.

Prijavite se i sve navedene prednosti medicinske opreme besplatno isprobajte u poslovnici Nuga Best Lotus.

 

1 thought on “Stres i nova rješenja za zdravlje i blagostanje”

 1. PBN sites
  We will generate a system of private blog network sites!

  Benefits of our self-owned blog network:

  We execute everything so google doesn’t realize THAT this A self-owned blog network!!!

  1- We buy web domains from separate registrars

  2- The leading site is hosted on a virtual private server (Virtual Private Server is fast hosting)

  3- Other sites are on different hostings

  4- We attribute a individual Google ID to each site with verification in Google Search Console.

  5- We make websites on WP, we do not utilize plugins with the help of which malware penetrate and through which pages on your websites are produced.

  6- We never reproduce templates and employ only individual text and pictures

  We refrain from work with website design; the client, if wished, can then edit the websites to suit his wishes

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)